Elsőként teljesítette a „Fehér Utat”


SÍFUTÁS – Biela Stopa

A napokban vált hivatalossá, hogy nem a vizslási Papp Ildikó képviselheti Magyarországot a téli olimpián, sífutásban. A minap Szlovákiában bizonyította, hogy nem lehet leírni.A napokban vált ­hivatalossá, hogy nem a vizslási Papp Ildikó képviselheti Magyarországot a téli ­olimpián, sífutásban. A minap ­Szlovákiában bizonyította­, hogy nem lehet leírni.
A 45. alkalommal megrendezett Biela Stopa (Fehér Út) elnevezésű rendezvény Európa­ egyik legnagyobb hagyománnyal büszkélkedő hosszútávú versenye. A Körmöcbányától nem messze lévő­ Szkalka Ildikó egyik kedvenc edzőhelye, így nem érte meglepetés a 25 kilométer során. A szabadstílusú, pénzdíjas versenyre rengetegen neveztek, felemelő hangulat fogadta a nógrádit.
Egészen húsz kilométerig a második helyen állt, és végig azt érezte, hogy az emelkedőkön erősebb a riválisánál.
Tudta, hogy az utolsó öt ­kilométer szinte végig emelkedik – benne érintve a lesiklópályát is –, így egy erős iramváltás után sikerült elfárasztania az ellenfelét, aki ezután már nem tudott felzárkózni a vizslási sífutóhoz.
– Húsz kilométerig­ nem igazán­ bíztam a győzelemben­, de 23-nál már tudtam, hogy meglesz. Nagyon jó érzés volt rengeteg néző előtt ­versenyezni, ­ráadásul a ­csapattársaim előtt tudtam nyerni­. A siker kicsit kár­pótolt az utóbbi­ hetek történései ­miatt, nagyon örültem a győzelemnek – mesélte­ tudósítónknak 2017 legjobb salgótarjáni sportoló­nőjének megválasztott sífutó.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s