Két SAC-os ezüstérem született az országos bajnokságon


Mezei futó bajnokság

A visszatérő télies idő kemény feladat elé állította a 110. mezeifutó országos bajnokság indulóit. Salgótarjánt összesen nyolc futó képviselte, akik az erős mezőnyökben két ezüstérmet is bezsebeltek.

A kecskeméti házigazdák felkészültek az ország legjobb futóinak megfelelő fogadására, de a folyamatos esőben az időrend haladtával egyre mélyebbé váló talaj extrém körülményekkel tette még emlékezetesebbé az ob-t.

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) két csapatot is kiállított a bajnokságon. Előbb az újonc (13 éves) fiúk álltak rajthoz, ahol a legjobb salgótarjáni – a kézilabda karrierre készülő – Burai Bence lett, egy hármas holtverseny után a nyolcadik helyre hozták ki. Simkó Máté Boldizsárral és Szabó Barnabással kiegészülve a SAC alakulata az ötödik helyen végzett.

DSC_6045

Mag Viktória (820-assal) egyéniben is, valamint Mag Fruzsinával (819) és Kovács Gyöngyvirággal (813) kiegészülve csapatban is ezüstöt nyert

A serdülő lány csapat (14-15 évesek) érmes esélyekkel vágott neki az ob-nak. A tájfutásban is brillírozó Mag lányok (Sramkó Tibor tanítványai) remek teljesítményt nyújtottak Kecskeméten. Viktória – a toronymagas favorit Csuta Dorottya mögött – a roppant értékes ezüstérmes helyen futott a célba, míg testvére, Fruzsina a hetedik helyen zárt. Máté Csaba tanítványa, Kovács Gyöngyvirág – talán az egy héttel korábbi dortmundi 800 méterek miatt – nem tudta hozni a jó pozíciót, így bár esély volt az aranyéremre is, a SAC gárdája a második helyen végzett, mindössze nyolc ponttal lemaradva a bajnok veszprémiektől. A Mag testvérek a Mezei futó Liga küzdelmeiben is pénzdíjas (az első nyolc helyezett versenyző egyesülete részesült pénzdíjban) pozícióban végeztek, az összesítésben Viktória a negyedik, Fruzsina pedig nyolcadik, míg Gyöngyvirág a tizedik lett.

A SAC javított tavalyi eredményein, akkor egy ezüst (serdülő lány csapat) mellett egy bronzot (Kovács Gyöngyvirág) szereztek, míg most két ezüstéremmel térhettek haza.

A Zenit SE a serdülő Balla Istvánt nevezte be Kecskemétre, aki a 20. helyen ért célba.

A 110. mezeifutó ob-n 12 szakosztály versenyzői nyertek bajnoki aranyérmet, legtöbbet (ötöt) a debreceniek.

A legtöbb helyezési pontot (1-8. után járt pont) elérő szakosztályok sorrendje alapján a nagy hagyományú Munka vándordíjat a veszprémi SVSE védi egy évig (134 pont), míg a SAC több, nagy hagyományú egyesületet maga mögé utasítva, a 13. helyen zárt 32 pontjával. Összesen 34 szakosztály szerzett helyezést Kecskeméten.

A nógrádi indulók eredményei.

Újoncok. Fiúk (35 induló): 8. Burai Bence 10:18 perc … 22. Simkó Máté Boldizsár 11:26 … 34. Szabó Barnabás (valamennyien SAC) 12:23. Csapat (8): 5. Salgótarjáni AC 64 helyezési pont.

Serdülők. Lányok (41): 2. Mag Viktória 10:15 … 7. Mag Fruzsina 10:39 … 17. Kovács Gyöngyvirág 11:10 … 31. Halasi Hanna (valamennyien SAC) 12:09. Csapat (8): 2. Salgótarjáni AC 26 helyezési pont. Fiúk (46): 20. Balla István (Zenit SE) 17:13.

Munka vándordíj (34 értékelt egyesület): 13. Salgótarjáni AC 32 pont.

Galéria

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s