Salgótarjáni egyéni csúcsok és aranyak Dortmundból


ATLÉTIKA – Nemzetközi fedettpályás válogatott viadal, Németország

A közelmúltban a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) három versenyzője is részt vehetett egy rangos nemzetközi fedettpályás versenyen. Dortmundban valamennyien egyéni csúcsot értek el, és összesen három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek.

Dortmundban immáron 22. alkalommal rendezték meg a nemzetközi fedettpályás versenyt az U12-U16-s korosztály számára. Egész Európában kevés hasonló nemzetközi viadalt rendeznek ennek a korosztálynak, pláne fedettpályán. Idén a hat nemzet durván négyszáz atlétája vett részt a találkozón. A mieinken kívül holland, svéd, belga, lengyel és két német régió, tartomány indított csapatot Dortmundba.

A magyar csapat

A magyar csapat a verseny előtt

A budapesti régiót évek óta meghívják a német városba, és a magyarok mindig roppant erős keretet állítanak össze. A magyar színeket a nemzetközi megmérettetésen az egyéni és csapatversenyen 45 fiatal atléta képviselte. Ebben a csapatba kapott meghívást három SAC-os is.

A hosszú buszozás után előbb körbevezették őket a Borussia Dortmund legendás stadionjában, majd a verseny helyszínét is szemügyre vehették.

Oláh Bátor Dortmund 18

Oláh Bátor a verseny helyszínén

Az első versenynap a csapatküzdelmeké volt, de egyéniben is értékelték a dobogósokat. Kiss Dalma távolugrásban 432 centis ugrással szerezte meg a győzelmet korcsoportjában. Mrakics Nikolett tanítványa két centit javított egyéni csúcsán úgy, hogy az ősz óta nem tudott hol ugrani, hiszen az egész megyében nincs hiteles ugróhely, pláne télen nem lehet sehol gyakorolni. Tornateremben, folyosókon tudott technikázni, a leérkezést sehol sem tudta gyakorolni. A szintén 11 esztendős Oláh Bátor két számban is érdekelt volt. Máté Csaba embere 800 méteren 2:40,75-ös egyéni csúccsal szerezte meg a harmadik helyet, és a váltófutásban bronzérmes csapatnak is a tagja volt. A tartalékból versenyzőként előugró Kovács Gyöngyvirágnak ezúttal nem jött össze az éremszerzés, mentségére szól, hogy már javában a mezei szezonra készül.

A csapatok rangsorában a kiemelkedő fiatal tehetségek sikeresen megvédték a REWE kupát, Budapest csapata (926 pont) magabiztosan előzte meg Dortmundot (753) és Eindhovent (547).

Másnap az egyéni küzdelmek szerepeltek a programban, ahol Kiss Dalma ismét megnyerte a távolugrást. Bár nem kezdett jól, végül 430 centivel zárt, megszerezve második aranyérmét is. Kovács Gyöngyvirág 800 méteren állt rajthoz, Máté Csaba tanítványának 2:28,06-os idővel sikerült az első helyen célba érnie. Oláh Bátor bár elmaradt előző napi idejétől, a 2:42,74-es 800 méter ezúttal egy második helyre volt elég. A magyar csapat este még megtekintett egy musicalt, majd ezt köbvetően indultak csak haza.

Kiss Dalma Dortmund 18

Kiss Dalma a Dortmundban szerzett díjakkal

A REWE Kupán résztvevő magyar csapat győzeleméről Nemeslaki Tivadar, a válogatott vezetője nyilatkozott.

– Nagyon örülök a dortmundi győzelemnek. Európában egyedülálló, hogy nemzetközi fedettpályás versenyt rendezzenek a legfiatalabb korosztály számára, mely évről-évre nagy élményt, tapasztalatszerzést jelent, és egyben sikereket. A salgótarjániakkal is elégedettek vagyunk, nagyszerűen szerepeltek a nemzetközi mezőnyökben – mondta a csapatvezető.

A SAC-osok eredményei.

  1. nap. Távolugrás, W12 (21 induló): 1. Kiss Dalma 4,32 cm. 800 méter, M12 (17): 3. Oláh Bátor 2:40,75 perc. W16 (16): 5. Kovács Gyöngyvirág 2:31,47. 4×50 méteres váltó, M12 (7): 3. Budapest (Oláh Bátorral) 31,07 mp.
  2. nap. Távolugrás, W11 (20): 1. Kiss Dalma 4,30 cm. 800 méter, M11 (14): 2. Oláh Bátor 2:42,74 perc. W15 (3): 1. Kovács Gyöngyvirág 2:28,06 perc.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s