Fáy diákok sportsikerei


DIÁKSPORT – Górcső alatt a Fáy

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma az idei tanévben is nem csupán a szakmákból, de a diákélet lehetőségeiből is széles palettát kínált, s örvendetesen sokan a sportban találtak itt kihívást, vagy éppen kikapcsolódást.

A Fáy-diákok Sipkó Sándor edző – Sanyi bácsi, tanár úr – vezetésével szívesen vesznek részt a sportköri foglalkozásokon. Iskolai teremlabdarúgó bajnokságuk a 9/A osztály győzelmével zárult. A fiúk tehetsége a Fair Play Kupa tornáin is megmutatkozott: a Berki Milán, Csík Dominik, Hrozik Norbert, Kalas Alex, Kőszegi Dominik, Nagy Gergő, Szőrös Béla, Uhrin Balázs, Zsemberi Krisztián alkotta csapat megyei bajnokként részese lehetett a május elején Gödöllőn megrendezett régiós mérkőzéseknek. A Fáy diákjai az öt közép-magyarországi megye vetélkedésében Nógrád képviselőiként az előkelő bronzérmet szerezték meg. A megyei bajnokságon Szőrös Béla bravúrjainak köszönhetően „A legjobb kapus” különdíjban részesült.

Csapat

A megyei győztes, régiós 3. helyezett focicsapat

Lány futballcsapatuk küzdőkedve is figyelemre méltó: Cseszták Vivien, Kutka Melissza, Lakatos Emília, Lavaj Gréta, Puporka Angelika, Pusomi Dzsenifer, Rácz Mónika, Rácz Tünde, Szabó Anita, Zámbó Adrienn kivívta iskolájának a Fair Play Kupa körzeti 2. helyezést. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által életre hívott „Legyen a sport a szenvedélyed” küzdelemsorozatban a csapat ismét dobogóra lépett megyei 3. helyezettként.

Fekvenyomásban indult versenyzőjük: Bogdán Dominik, Lőcsei Gergő és Szőrös Béla. s atlétikában is többen mérették magukat: mezei futóversenyen Kun György és Sipkó Bálint képviselte a bátonyterenyei iskolát. A Diákolimpián súlylökésben Bogdán Dominik, Rácz Tünde és Uhrin Balázs indult, 100 méteres síkfutásban Sipkó Bálint és a 3. helyezettként végzett Kun György, aki emellett távolugrásban aranyérmet is szerzett. A 4×400 méteres váltó – Botos Viktor, Kőszegi Dominik, Kun György és Sipkó Bálint – a dobogó harmadik fokára léphetett fel. A Fáy labdarúgóinak és atlétáinak éremgyűjteménye a felkészítők, Mecser Ágnes tanárnő és Sipkó Sándor edző munkájának elismerését is jelenti.

Forrás: Tarnóczi László

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s