A Beszterce kézilabdázói diákolimpiai bajnokok


KÉZILABDA – Diákolimpia döntő

A Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának III. korosztályos kézilabdacsapata a hétvégén rendezett diákolimpia országos döntőjében – mind az öt mérkőzését fölényesen megnyerve – az első helyen végzett.

Szabó Attila testnevelő tanár tanítványai a Pásztón megrendezett megyei döntő megnyerését követően Egerben, a regionális döntőben is győzedelmeskedni tudtak. Ezekkel a sikerekkel jutottak el Kecskemétre, az országos megmérettetésre, ahol az ország nyolc legjobb csapata vett részt.

A besztercések a csoport első mérkőzésen magabiztosan győzték le a Balatonfüred csapatát 28-16 arányban, majd a második csoportmeccsen a pilisvörösváriak is meghajoltak a nagyobb tudás előtt, 27-15 lett a vége. A harmadik csoporttalálkozón a Szeged ellen még nagyobb gólkülönbséggel, 34-17 arányban győzedelmeskedtek a salgótarjániak. Ezzel bejutottak a négyes döntőbe, ahol a nagy kézilabdamúlttal rendelkező Tatabánya várt rájuk a fináléba kerülésért. Burai Bence 15 góljának is köszönhetően a nógrádiak kiütötték ellenfelüket, és 27-18-cal masíroztak a döntőbe. Itt a tavalyi bajnok Balmazújvárossal kerültek szembe. A salgótarjániakban égett a visszavágás tüze a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért. A félidőben két gól volt a besztercések előnye, a második játékrészben azonban fokozatosan hagyták faképnél riválisukat. Burai ezúttal is 15 találatig jutott, a salgótarjániak pedig magabiztos, 12 gólos győzelmet arattak hajdúsági ellenfelük felett.

Az öt mérkőzésen összességében 151 gólt (harmincas átlag meccsenként) dobtak, és mindössze 89-et kaptak.

Az eredményhirdetésnél az erre a célra készült pólóban az első helyezett részére kirakott tábla mögött felsorakozó salgótarjániakat hatalmas taps köszöntötte. Miután átvették a megérdemelt aranyérmet és a győztes csapatot illető serleget, a különdíjak átadásakor is többen voltak érintettek. Burai Bence a gólkirálynak járó, míg Szabó Attila a bajnokcsapat edzőjének járó különdíjat vehette át.

Utóbbi elégedetten mesélt a döntőt követően.

– Gratulálok a fiúknak, az egész tornán nagyszerűen, és magabiztosan játszottak. Különösen védekezésben nyújtottunk kiemelkedőt, ami meghatározta eredményes támadójátékunkat is. Nem csak a kollégák, de ellenfeleink szurkolói is elismeréssel nyilatkoztak játékunkról. Külön öröm, hogy visszavágtunk az elmúlt évi elvesztett döntőért a Balmazújvárosnak. Történelmi siker ez, hiszen korábban nem nyert még salgótarjáni kézilabda csapat döntőt – mesélte a testnevelő, edző.

A salgótarjániak eredményei.

Csoportmeccsek: SÁI Beszterce-Balatonfüred 28-16, Pilisvörösvár-SÁI Beszterce 15-27, Szeged-SÁI Beszterce 16-34.

Elődöntő: SÁI Beszterce – Tatabánya 27-18 (14-7).

Salgótarján: Horváth Ákos – Deák Bence, Békési Dominik 5, Ottmár Dominik, Bálint Bence, Szabó Aladár 2, Tóth Axel 1, Burai Bence 15, Deák Ádám 4, Kónya Dávid, Kamódi Zsolt, Pompor Martin.

Döntő: SÁI Beszterce – Balmazújváros 35-23 (17-15).

Salgótarján: Horváth Ákos – Deák Bence 2, Békési Dominik 4, Ottmár Dominik, Bálint Bence 1, Szabó Aladár, Tóth Axel 1, Burai Bence 15, Deák Ádám 8, Kónya Dávid 5, Kamódi Zsolt, Pompor Martin.

Végeredmény: 1. Salgótarjáni Általános Iskola, Beszterce-lakótelepi Tagiskola (Bálint Bence, Békési Dominik, Burai Bence, Deák Ádám, Deák Bence, Horváth Ákos, Kamódi Zsolt, Kónya Dávid, Ottmár Dominik, Pompor Martin, Szabó Aladár, Tóth Axel. Testnevelő: Szabó Attila). 2. Balmazújvárosi Református Általános Iskola.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s