Nógrádból került be a kardválogatottba


VÍVÁS – Ondrik Konrád

Az idén 15 esztendős Ondrik Konrád az olimpiai bajnok Szilágyi Áron hatására fogott kardot, azóta országos bajnokságot és diákolimpiai döntőt is nyert. Teljesítményével a korosztályos válogatottba is bekerült és több országos díjat kiérdemelt már.

Ondrik Konrád 2003 októberében látta meg a napvilágot, születésétől fogva Nógrádkövesden él szüleivel és két testvérével. Negyedik osztályos volt, amikor először kipróbálta a vívást. A bátyja évek óta a BVSC-ben vízilabdázott már, amikor szülei Konrádnak is sportot kerestek.

Neki nem akartak vizessportot választani, megnézték hát, hogy milyen lehetőségek vannak a fővárosi egyesületben. Abban az évben nyert olimpiát Szilágyi Áron, ami még vonzóbbá tette a kardvívást.

A kezdetektől fogva Bódy István mesteredző iránymutatásával készül a különböző megmérettetésekre. Konrád évek óta több korosztályban is versenyzik egyszerre. Legelső versenyén, gyerekként az eggyel idősebbek között szerzett bronzérmet.
Ez nagyban meghatározta a sport iránti magabiztosságát.

A 2016/17-es idényben a korosztályos bajnokság második helyén végzett, de összesítésben megszerezte a ranglista első pozícióját. Nem mellesleg ebben az évben még a BVSC serdülőcsapatával országos bajnoki címet is szerzett.

Az idei szezonban végig vezette a serdülő ranglistát, és minden körversenyt megnyert, még az előző év végén megrendezett ob-t is. A kadett korosztályban nemzetközi versenyeken is indult már, többek között a szófiai kard-Európa-kupán, ahonnan bronzéremmel tért haza.

Az utóbbi pár hónapban zajlottak a kadettek (2002/03-as születésűek) válogató versenyei, ahol a nógrádi a ranglista második helyén végzett. A Magyar Vívó Szövetség döntése alapján a ranglista első négy helyezettje képviselheti Magyarországot a nemzetközi viadalokon. Konrád célja, hogy a 2019 tavaszán esedékes korosztályos Eb-n és vb-n is dobogón végezzen.

Diákolimpián három alkalommal indult. Rögtön az első alkalommal aranyérmet szerzett gyerekként, majd a következő évben, újoncként ezüst került a nyakába. Idén azonban újra a csúcsra ért, serdülőként is meg tudta nyerni az országos döntőt.

Az Új Európa Alapítvány által kiírt MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriájában pályázatuk sikeres elbírálásban részesült (rajta kívül a megyéből csak az öttusázó Barta Luca érdemelte ki a támogatást).

Az ifjú kardforgató az iskolapadban is jól teljesít, így elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2017 címet is. Idén ballagott a nógrádkövesdi József Attila Általános Iskolából, szeptembertől már a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnáziumban folytatja tanulmányait.

– Nagyon kevés a szabadidőm, hiszen heti öt nap is edzek, átlagosan három-három órát. Emellett pedig szinte minden hétvégén versenyeztem. A nyári szünetben folytatódnak az alapozó edzések a következő szezonra, ami azt jelenti, hogy hetente háromszor futunk, két nap pedig a mesterem ad iskolát, és erőnléti edzéseink is vannak. Azonban, ha mégis akad szabadidőm, szeretek számítógépes játékokkal játszik – mesélte Konrád.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s