Salgótarjánban készülnek a világversenyekre a fiatal cselgáncsozók


CSELGÁNCS tábor

Igazán népes mezőny gyűlt össze az idei salgótarjáni nemzetközi cselgáncs edzőtáborba, közel kétszáz sportoló választotta a Madách Imre Gimnázium tornatermét felkészülésének helyszínéül. Jegyezzük meg, a helyiek is egyre több embert tudtak delegálni az összetartásra.

A tábor nagy hagyományokkal és hírnévvel bír a cselgáncsozók körében, számos válogatott sportoló készült itt fiatalkorában. Ilyen volt például az a Karakas Hedvig is, aki nemrég bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának zágrábi Grand Prix-versenyén.

A salgótarjáni Görbeország TE szervezésében megtartott egyhetes, sorrendben 23. edzőtáborban a tavalyinál lényegesebben többen, közel kétszáz sportoló készült a tataminon, napi két edzéssel. Összesen 17 csapat cselgáncsozója jelentkezett a táborba, a nagy létszám miatt két részre kellett szedni a csoport, mert egyszerre nem férnének be a terembe. Abba a terembe, ahová minden eddiginél több, 480 négyzetméter tatamit fektettek le.

Mint azt a főszervező Megyeri (Oláh) Lászlótól megtudtuk, a magyarokon kívül szlovák és cseh fiatalokkal egészült ki mezőny, amely idén is küzdelem jellegű edzéseket végzett, hiszen már a legkisebbek is komoly versenyekre készülnek. Az összetartás lényege, hogy a közelgő bajnokságok és világversenyek előtt mindenki számára biztosítva legyen a folyamatos, váltott ellenfeles küzdelem lehetősége.

A komplett magyar serdülő válogatott mellett a szlovákok hasonló korú legjobbjai Salgótarjánban töltik ezt a hetet.

A salgótarjániakat (többek között az iskolákat megcélzó programoknak köszönhetően) mintegy tucatnyi fiatal képviselte a táborban, a legfiatalabb korosztályban gyűjtögették a tapasztalatokat, lesték el a fogásokat a nagyobbaktól. Jövőre ugyanis már ők is komoly versenyeken bizonyíthatnak majd.

Olyanok is voltak a mezőnyben, akik hamarosan az ifjúsági korosztály világversenyein, például az ifi olimpián is szőnyegre állhatnak majd.

A péntekig tartó összetartást idén is az ötszörös bajnok, háromszoros olimpikon (Barcelonában ezüstérmes), kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Hajtós Bertalan vezette.

– A salgótarjáni tábor remek állomása az utánpótlás korú cselgáncsozók felkészülésének – mesélte a táborvezető, aki még azt is elárulta, hogy nagyon szereti a nógrádi megyeszékhelyet, mert csodálatos környezetben fekszik, így mindig örömmel érkezik ide.

Hajtós Bertalannak ezúttal is a DSI szakosztályvezetője, Nagy István segített, aki eddig csak egyetlen edzőtáborról hiányzott, de rajtuk kívül több neves szakember is együtt dolgozott a fiatalokkal, ilyen például Szabó Gábor, 6. danos mester is, a korábbi válogatott kerettag, háromszoros bajnok és szövetségi kapitány.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s