Homok, pörgések, és egy hazai bronzérem


STRANDKÉZILABDA – Salgó Cup

Újra európai viszonylatban nívós és nagy mezőny gyűlt össze a salgótarjáni strandkézilabda-tornán, ahol a házigazda Salgótarjáni Strandépítők KC is érmet szerzett.

Holland, horvát, szlovák és szerb csapatok is elutaztak a nógrádi megyeszékhelyre, hogy értékes kvalifikációs pontokért szálljanak harcba az európai versenysorozatban. Rácz Viktor főszervező, egyben a házigazdák edzője rendkívül sikeresnek értékelte a IX. Salgó ­Cupot.

– Büszkeséggel tölt el, hogy ismét a miénk lett Európa legerősebb tornája a regisztrált 77 EBT-torna (14 országban kerültek megrendezésre) közül. Annak ellenére, hogy egy időben rendezték meg Oroszországban a világbajnokságot, és emiatt több csapat nem tudott eljönni, így is összesen tíz nemzet képviselte magát – 17 női és 17 férficsapat személyében. Ez annak köszönhető, hogy évről évre egyre többet nyújtunk a csapatoknak, egyre színvonalasabb pályarendszert építünk és egyre színesebb programokkal várjuk a sportolókat és a kilátogató nézőket egyaránt. A csapatok és a részt vevő EHF-delegáltak is egyaránt pozitív visszajelzéseket adtak és jelezték, hogy visszajönnek jövőre is – mondta Rácz Viktor.

A főszervező arra is kitért, hogy nagy örömükre idén sikerült a felnőttviadal előtti utánpótlástornában is nagyot előre lépni, mivel öt korosztályban 21 csapat érkezett, amelyek közül három külföldi volt.

Kiemelte, hogy Salgótarján vezetése több fronton is komoly segítséget nyújtott az építésben, illetve a kiegészítő programok, koncertek szervezésében.

Természetesen Rácz Viktort az öt Strandépítők teljesítményéről is megkérdeztük.

– A tornán elindítottuk női serdülő-, férfijunior- és -szeniorcsapatainkat, ahol nem az eredmény volt a legfontosabb, ők szépen helytálltak. A női felnőttcsapatunk végül a tizedik helyen zárt, nagyon erős csoportba kerültek, de náluk az igazán fontos az volt, hogy a most hétvégén megrendezésre kerülő balatonboglári országos döntőre készüljenek. A férfifelnőttcsapatunknál azonban elvárás évről évre a jó eredmény, mivel Európa élvonalához tartozik. Idén a tavalyi ezüstérmet követően a bronzérmet sikerült megszerezni, ami szép eredménynek számít ebben az erős mezőnyben. De igazából idén a cél az országos döntőre való felkészülés volt, ezt pedig maximálisan teljesítettük – értékelt az edző. A háromnapos torna legünnepélyesebb pontjának a hivatalos megnyitó bizonyult, ami egyben pályakeresztelő is volt. A pályarendszert a tarjáni klub egykori játékosáról, Kecskés Józsefről nevezték el, aki négy éve tragikus körülmények között hunyt el, 46 évesen. Az avatáson fia, Kristóf vágta át a szalagot, aki ­anno túlélte a tragédiát.

Eredmények. Férfiak. Bronzmérkőzés: Strandépítők–Beach Stars BHC 2:1 (12–21, 22–10, 18–16). Döntő: OVB Beach Boy’z–BHC 2areg 1:2 (11–19, 26–18, 5–6). Végeredmény: 1. BHC 2areg … 3. Strandépítők felnőtt … 13. Palóc Pumák KSE, 14. Strandépítők Szenior.
Nők. Bronzmérkőzés: Cannabis ED-Sport Club SE–OVB Beach Girls DVSC-TVP 2:1 (16–18, 18–15, 7–4). Döntő: Multichem Szentendrei NKE–WestSite Amsterdam 0:2 (16–18, 16–18). Végeredmény: 1. WestSite Amsterdam … 10. Strandépítők GIRLS … 12. Strandépítők Serdülő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s