Salgótarjánban kezdték meg a felkészülést a Biros Péter vezette egri vízilabdázók


VÍZILABDA

Az első osztályú alakulat egyhetes összetartásának programjában strandkézilabda és túra is ­szerepelt.

A nógrádi megyeszékhely régebben a csapatok egyik kedvenc felkészülési helyszíne volt. A Sese-pálya klubházának vendégszobái sorra fogadták az ország különböző pontjairól érkező sportolókat, akik kihasználták a csendes, dimbes-dombos környezet adottságait. Az utóbbi években azonban csökkent az érdeklődés, részben a feltételek hanyatlása miatt.

Az Egri Vízilabda Klub egyik játékosa, Somhegyi Noémi nemrég pár napot tölthetett el Szilváskőpusztán, és a helyszín annyira megragadta, hogy a csapatnak is felvetette, kezdjék itt az idei alapozást.

A keret így az egri edzések, illetve egy rijekai edzőtábor előtt Salgótarjánban töltött el egy hetet, ahol az volt a legfontosabb cél, hogy újra összehangolódjanak a játékosok. A Salgótarjánban táborozó csapatból csak a világversenyeken szereplők hiányoztak, a 17 játékos között már az új igazolások és a fiatalok is megjelentek.

Biros Péternek másodedzője, Szilágyi Péter, illetve a salgótarjáni testnevelő, Molnár Ferenc is besegített a hét ­során.
Az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok vízilabdázóval pár szót is válthattunk az egyik edzésen, először természetesen a keddi XIXO Waterpolo All Star Gáláról kérdeztük, ahol góllal is segítette a Millennium Masters csapatát.

– Vidámak voltunk, de meg is hatódtunk. Borzasztóan jó érzés volt, hogy ilyen nagy show-t rendeztek a tiszteletünkre. Nagyon jól éreztük magunkat, bár bennem van egy kis hiányérzet, hogy nem nyertünk. Azt gondolom, hogy a nézők is jól szórakozhattak, látványos meccs volt, bár ha kisebb pályán játszottunk volna, akkor több gól születik. Jó volt, hogy újra találkoztunk, együtt lehettünk egy rövid időre.

– Térjünk át az egri csapatra! Miről szólt ez az egy hét?
– Azért kezdtünk így, hogy együtt legyen a csapat, ráhangolódjon a következő hetek kemény edzéseire. A lányok együtt lakhattak, lehetett velük beszélgetni a tervekről. A felkészülés első hete arról szól, hogy összeforgácsolódjunk, de ha edzés van, akkor dolgozni is kell.

– Messze még a bajnoki rajt, de mi lehet a cél a bajnokságban?

– Szeretnénk előrelépni és megszorongatni az első négy helyezettet. Tavaly is megvolt a csapatban, hogy előrébb végezzünk, de a bajnokság végén másfél negyed alatt elrontottuk az egész szezont. Bizakodó vagyok az új szezonnal kapcsolatban, az első két-három csapat mögött lesz egy kis tülekedés a pozíciókért, de ez jót tesz a játékosok fejlődésének is. Én is a rangadókon szerettem játszani, ott lehet a legtöbbet tanulni, és a legnagyobbakat hibázni is.

– A keret erősödött?
– Nem nagyon gyengültünk, egyedül az amerikai center ment el, ami nagy érvágás. Érkezett helyette egy új-zélandi lány, illetve Dunaújvárosból a válogatott Szilágyi Dorottya, valamint a tehetséges fiatal balkezes Hlengiwe. Úgy gondolom, a keret alkalmas a céljaink elérésére. Olyan játékosokra van szükség, akik például a délelőtti edzéseken is megjelennek, az előző szezonban voltak gondjaink ezzel kapcsolatban.

– Milyen lányokkal dolgozni?
– Először meg kell ismerni a praktikákat, amiket a fiúknál már tudtam. A lányok kicsivel többet nyávognak, de ez a fiúknál is megvan. Most már tudom ezeket kezelni, sok mindent kiismertem, de úgyis meg fognak még lepni. Úgy gondolom, a vízilabdában van a legnagyobb különbség a férfiak és a nők sebessége között, ez egy másik dimenzió, amit nekem is meg kell szoknom. Ha dolgoznak és látom, hogy szenvednek, az örömmel tölt el, mert tudom, hogy meg akarják csinálni, amit kérek – mesélte Biros Péter, aki pár hónappal ezelőtt járt utoljára Salgótarjánban. A nagy horgász hírében álló edző akkor a közgéseknek tartott egy élménybeszámolót. Mint megtudtuk, a strandon most először fordult meg, ahol természetesen ki is próbálta a medencét.

Az egri lányok a strandon az úszóedzések mellett megismerkedhettek a strandkézilabda alapjaival is, amiben a Salgótarjáni Strandépítők KC újdonsült vb-bronzérmes játékosa, Hajdú Péter is segített nekik. A programban többek között egy túra is szerepelt, amelynek célja a Karancs kilátó volt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s