Új kerettel szerepeltek a Strandépítők csapatai


STARNDKÉZILABDA – Ob

A minap ­Balatonbogláron, az országos strandkézilabda-bajnokság döntőjében szerepelt a Salgótarjáni Strandépítők KC férfi- és női, valamint a Palóc Pumák férficsapata.

A strandépítős fiúk a nyár során összegyűjtött pontszámuk alapján az A csoportba kerültek. Elsőként az OVB Beach Boyzzal csaptak össze, a dabasiak szétlövésben kerekedtek felül rajtuk, viszont a szintén nógrádi, végül kilencedik helyen záró Palóc Pumák ellen hozták a 2:0-s győzelmet. Az OFKSE-LINEMAR ellen kellőképpen felpörögtek és hatalmas csatában, csupán szétlövéssel tudta elvinni a győzelmet a későbbi országos bajnok orosházi társulat. Az Egy Sör Nem Sör ellen 2:0-ra győzedelmeskedtek a tarjániak, ahol a meccs alatt két azonnali piros lapot is kaptak, így nehezebb volt késő délután a Lupa Lake BHC ellen pályára lépniük, ahol azért ha csak szétlövéssel is, de megszerezték a győzelmet.

A torna utolsó napját így a Beach Stars csapatával kezdték, amellyel mint várható volt, óriásit küzdöttek. A szétlövésben megmutatkozott az eltiltottak hiánya, így az ellenfél menetelt tovább a négy közé, a Strandépítők pedig a MAFC-Kedvenc Csapatommal küzdöttek az 5–8. helyért. A mérkőzés során úgy tűnt, a fiúk a negyeddöntőben mindent kiadtak magukból és ezen a meccsen 2:0-s vereséget szenvedtek, ahol szintén két piros lappal gazdagodtak. Így a hetedik helyért újra foghíjasan léptek pályára, ismét az ESNS ellen. Itt kiütközött a fáradtság és a dekoncentráltság, így a tarjáni gárda az idei évben Magyarország nyolcadik legjobb férficsapata lett. A másik nógrádi alakulat, a balassagyarmati Palóc Pumák a kilencedikként zárt.

Rácz Viktor, a salgótarjániak férficsapatának edzője: – A tavalyi ezüstérem után idén is dobogóra szerettünk volna állni. Sajnos az előzmények azonban nem voltak túl jók, a szezon elején különböző okok miatt szétesett a tavalyi csapatunk és egész nyáron küszködtünk az elemekkel. Új csapatot építettünk, amely nagyon hullámzóan teljesített. Ez így volt ezen a hétvégén is. A csoportmeccseken két kulcsmérkőzést vesztettünk szétlövésben, bár mindkét esetben kétes játékvezetői ítéletek mellett. Így a harmadik helyet szereztük meg és a nehezebb ágra kerültünk az egyenes kieséses szakaszban. Az elődöntőbe jutásért vívott meccsünkön a szerencse is elpártolt tőlünk, valamint a fontos szituációkban fejben nem voltunk teljesen élesek, ráadásul eltiltás miatt egy kulcsjátékosunk is hiányzott. Mindhárom szétlövéses vereségünknél nálunk volt a lélektani előny, mégsem tudtunk élni a lehetőséggel. Sajnos csak pár rutinos kulcsjátékosunk van, akik azonban elfáradtak a szezon végére. Az 5–8. helyért vívott meccseken pedig teljesen szétesett a csapat, hitehagyottá vált a csalódottságtól. Bízom benne, hogy jövőre átlendülünk a nehézségeken és az újonc játékosaink is felzárkóznak a rutinosabbakhoz. Ebben az esetben újra tényezők lehetünk – zárta értékelését Rácz Viktor.

A hölgyek fináléjára a Salgótarjáni Strandépítők Girls csapata a hetedik helyen kvalifikálta magát. A gárda az előző évekhez képest átalakult, és az egyébként is fiatalokból álló társaság megfiatalodott, így az előzetesen kitűzött cél – az országos döntőbe jutás – elérése után, a finálé jutalomjáték volt a játékosoknak. Természetesen nem feltartott kézzel léptek a balatonboglári Platán strand homokjára, bár a bravúr, a legjobb nyolc csapat közé kerülés ezúttal nem sikerült. A lányok az „A” jelű csoportban kezdték meg a küzdelmeket, ahol előbb a 2coolya, majd a Szentendre lépett túl két-két szoros szettben a hölgyeken.

A második nap mérkőzésáthelyezéssel kezdődött, hiszen a csapat busza feladta a szolgálatot, és csak késve értek a lányok a pályára. Így a napot a Beach Girls csapata ellen kezdték a hölgyek, ahol a későbbi ezüstérmes csak szétlövéssel bizonyult jobbnak a tarjániaknál. A három vereség ellenére a továbbjutás még mindig elérhető lett volna, csak ahhoz a hátralévő két mérkőzést hozni kellett volna. A Lupa Lake ellen magabiztos játékkal, két sima szettben diadalmaskodtak, majd jött a „ki-ki” mérkőzés a Győri Strandkézilabda Club ellen, ahol az első szett elvesztése után a második játékrészben a szerencse is elhagyta a lányokat, így 2:0-s vereség lett a vége. Az utolsó napra az alsóházban két mérkőzés maradt, ahol előbb Desz-épek csapatán léptek túl, majd a kilencedik helyért vívott harcban a csoportból már ismert Lupa Lake csapata volt az ellenfél. A salgótarjániak nem tudtak felpörögni a mérkőzésre és két szettben az ellenfelük diadalmaskodott, így a Strandépítők GIRLS a tizedik helyen végzett a bajnokságban.

Bártfai Ferenc, a salgótarjániak női csapatának edzője: – Az idény előtt az országos döntőbe való bejutás volt a cél, de persze amikor ezt elértük, akkor szerettünk volna a legjobb nyolc közé kerülni. Idén nem sikerült, de bánkódásra semmi ok, hiszen ezen a nyáron is sikerült érmeket szereznünk a kvalifikációs tornákon, valamint több nagyon fiatal tehetséges játékost is beépítettünk a csapatba. Büszke vagyok a lányokra, hiszen egész nyáron jól dolgoztak és úgy gondolom, hogy minden tornán a maximumot kiadták magukból, ami idén a tizedik helyre volt elegendő – értékelt az edző.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s