Nem csak itthon, az USA-ban is érmeket termel a fiatal futó


ATLÉTIKA – USA bajnokság

A salgótarjáni felmenőkkel­ és versenyengedéllyel is rendelkező Balázs Benjámin második lett a korosztályos amerikai bajnokság 1500 méteres számában.

A salgótarjáni atlétikát ismerők számára ­Balázs Dénest nem kell bemutatni. Máté Csaba egykori tanítványa számos sikert hozott a nemzetközi versenyekről, és a legjobb ifjúsági magyar atlétának is megválasztották. Dénes több éve az USA-ban él, és sport iránti szeretetét (és tehetségét) gyermekeinek is továbbadta. Benjámint a Salgótarjáni Atlétikai Club is leigazolta, a klub színeiben tavaly a magyar újoncbajnokságon aranyjelvényes idővel szerzett ezüstérmet 2000 méteren.

Az idei amerikai bajnokságnak Greensboro (Észak-­Karolina) North Carolina A&T egyetemének stadionja adott otthont. A viadalon azok indulhattak el, akik az állami bajnokságról (első hét ment tovább), majd a területi megmérettetésről (első öt jutott ­tovább) is kvalifikálták magukat. Benjámin a 13-14 éves korcsoportban volt érdekelt, korábban meg tudta nyerni az Oregon állami, majd a területi fordulót is.

Az 1500-on Beni futamgyőztesként jutott be a döntőbe, ahová a legjobb 12 futó került. A negyedik idővel, 4:22,87 perccel jutott a fináléba, ami taktikai versenyt hozott, a SAC-os a mezőny leggyorsabb utolsó 400 méterét produkálta. A roppant szoros befutó végén másodikként ért célba, mindössze 26 századdal lemaradva az elsőtől, és 27-et verve a bronzérmesre. Ideje 4:18,39 perc lett, amivel természetesen a magyar ranglistán is előkelő helyet foglalna el a sportoló.

A hosszabb számában, 3000 méteren az egyéni rekordja alapján a dobogó második foka nézett ki számára, ám a verseny közben fellökték és elesett. Benjámin remek formában van, amit idén futott egyéni csúcsai is igazolnak, 400 méteren 58,63 másodpercet, 800-on 2:08,88 percet, 1500-on 4:17,70-et, egy mérföldön 4:44,25-öt, 3000 méteren pedig 9:13,52-t teljesített.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s