Különleges belvárosi szakasz és végletekig szoros küzdelmek


AUTÓSPORT – Salgó rali

Országos szinten is egyedinek számító belvárosi szakasz is helyet kapott a hétvégi Steelvent Ózd Rallye első osztályú, illetve a Credobus Salgó Rallye alacsonyabb osztályú futamaiban. A szécsényiek kisajátították a dobogót, de volt olyan nógrádi is, aki fejtetőn állt meg.

A klasszikus nógrádi szakaszok (Cered-Zagyvaróna, Sámsonháza-Nagykeresztúr, Vizslás-Salgótarján) mellett – Salgótarján történetében először – egy látványos belvárosi gyorsaságit is rendeztek az elkerülő úton. A helyszín nagyszerű választásnak bizonyult, az ország minden pontjáról érkező szurkolók nagy szakaszon követhették a száguldó versenyautókat.
Többen azonban még a megyébe sem értek el az Ózdról induló ralin, már az első szakaszok után is megrostálták a mezőnyt.

A hazaiak egyik kedvence, Rafael Tamás is hatalmasat bukott még a királdi szakaszon, a Porsche 911 GT3 ki is gyulladt, de információink szerint senki sem sérült meg. Még szombaton az egyik autó egy villanyoszlopnak csapódott, ami ki is dőlt, ezért két gyorsaságit etapként teljesített a mezőny.

Szombat estére a szécsényi kötődésű Vincze Ferenc – Holczer Dániel duó vezetett az abszolútban. A Skoda Fabiat irányító páros az utolsó szakaszon kicsit magára húzta riválisait, de még így is vezetett a nap végén. A második helyen álló Kazár Miklós – Tóth Zsolt duó (Skoda Fabia R5) hátránya mindössze 6,3 másodperc volt, míg a harmadik pozícióban tanyázó Velenczei Ádám – Szedő Csaba páros (Skoda Fabia R5) 9,9 másodpercre volt lemaradva.

A végül 15 megtartott gyorsasági közül tizet is meg tudtak nyerni Vinczéék. A korábbi abszolút bajnok Kazárék azonban nem adták olcsón a bőrüket, elképesztő hajrába kezdtek a verseny végéhez közeledve, de 4,5 másodperc így is megmaradt kettőjük között.

– Az előző aszfaltos futamot is sikerült megnyernünk, Veszprémben viszont hatalmasat estünk, úgyhogy kicsit tartottam attól, mennyire lesz hatással a mostani teljesítményünkre. Szerencsére az első szakaszon sikerült túllendülni rajta, és bár szombaton volt egy is adok-kapok Turán Friciékkel, végül a saját tempónkat tudtuk autózni, vasárnap pedig már volt annyi előnyünk, amennyivel gazdálkodni lehetet – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vincze, akinek ez volt az idei második győzelme, korábban Székesfehérváron végzett az első helyen.

A harmadik helyet a szintén szécsényi Velenczei Ádám szerezte meg, és navigátorával még ők is alig szorultak ki a tíz másodperces hátrányból. Így az első három helyen Skoda ért célba, az első tíz helyezett közül hetet is ez a márka adott.

– Ádámék előtt megemelem kalapomat, első versenyükön a Skodával szakaszgyőzelmeket szereztek és dobogóra állhattak a célban. Ami fontos, hogy úgy lettek harmadikak, hogy mindössze tíz másodperccel maradtak el a futamgyőzelemtől, ami nagyon jó alapot jelent a folytatásra nézve – nyilatkozta Korda Erik csapatvezető.

A fent említett (az összetett pontversenyben egyébként továbbra is vezető) Turán Frigyest az idén először nem kímélte a technika ördöge, de még így is kihozta a maximumot, és a hatodik helyen ért célba.

Az ORC mezőnyében a Matics Mihály – Németh Gergely (Mitsubishi Evo IX RS) páros szerezte meg az első helyet.

Az ORB és ORC bajnokság másfél hónap múlva a Mecsekben folytatódik.

Az abszolút végeredmény: 1. Vincze Ferenc, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) 1;16:22,9 óra. 2. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +4,5 mp hátrány. 3. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) +10,6. 4. Bodolai László, Popovics László (Ford Fiesta R5) +43,6. 5. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +1:11,1. 6. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyundai i20 R5) +1:58,2.

A Credobus Salgó Rallye2 végeredménye: 1. Krehlik Nándor, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) 1;16:22,9. 2. Dudás Gergő, Szabó Bence (Citroen C2 R2 Max) +5,0. 3. Szabó Attila, Keresztesi Péter (Lada 2107) +20,4.

Album

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s