Jól muzsikált az orosz csoda, sikert hozott a nógrádinak


AUTÓSPORT – Kategóriagyőztes lett Szőllős Róbert

Kókai Gábor és Szőllős Róbert a legendás autócsodával, egy Lada VFTS-sel lett a hétvégi Salgó Rallye MARB kategóriájának győztese. A kazári Szőllős Robit nem kell bemutatni a motorsport szerelmeseinek, őt kerestük fel, hogy értékelje a hazai futamot.

– Először is szeretném bemutatni a pilótánkat, Kókai Gábort. Ő Tápióbicskén él, 2005-óta versenyez, két kisgyermek apukája és egy éttermet üzemeltet. Ez utóbbi elég sok elfoglaltsággal jár – kezdte a ­navigátor.

– Önök voltak az utolsó nevezők, így a mezőnyben is az utolsó párosként rajtolhattak.
– Hogy egyáltalán elindulhassunk, egy külön rajtengedélyre volt szükség, amit meg is kaptunk. Így amatőrként mehettünk a rali kettő mezőnyében, minden eredményünket jegyezték, de pontot nem szerezhettünk, csak a külön engedélyesek között értékeltek. Viszont mindennek a rali kettő szabályainak kellett megfelelni.

– Jól indult a hétvége…
– A belvárosi gyorsasági szakaszon kezdtünk, ahol meglepetésünkre az abszolút kilencedik hellyel nyitottunk. Ott nem volt lehetőség pályát járni senkinek, improvizálni kellett és jól sikerült a rögtönzés. A másnapi gyorsasági szakaszokon aztán fokozódott a lemaradásunk. Főleg Cereden szerepeltünk halványabban. A második körre kezdtünk feljavulni, viszont a harmadikon már Sámsonházán kezdett sötétedni, mire Kazárra értünk, már teljesen besötétedett. Reggel volt egy órás csúszás, az megpecsételte a sorsunkat. Így ennek hiányában sokkal visszafogottabban, megfontoltabban, már csak a célba érést szem előtt tartva haladtunk. Ami sikerült is, nagyon boldogok voltunk.

– Hogy bírta az autó?
– Amit az a Lada VFTS kapott egész nap, először kételkedtem, hogy kibírja-e egyáltalán, de az orosz csoda tette a dolgát és a céldobogóra repített minket. Nagy boldogság volt számunkra, hogy idáig eljutottunk. Egy nagyon kemény versenynek lehettünk a részesei. Köszönet a támogatóknak, hogy segítettek és itt lehettünk, a szurkolóknak pedig a biztatást.

– Hamarosan ismét ezeken az utcákon versenyzik majd…
– Igen, a legközelebbi versenyem is itt lesz szeptember 14-én, most a versenyülést a futócipő váltja majd fel. Az esti városi futásra az egész családdal szeretnénk benevezni, és mint a Salgó Rallye-n, célba érni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s