Ismét a gyerekosztályért repül majd a „tojáslabda”


AMERIKAI FOCI – Gála lesz Salgótarjánban

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban december 8-án, szombaton immár negyedik alkalommal rendeznek jótékonysági amerikai focitornát. A sportág szerelmesei mellett így a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztálya is örülhet.

A gála ötlete három, a sportágért rajongó fiatalember, Dóra Attila, Keller Mihály és Szántó Tamás fejéből pattant ki.

– A torna előtt mindig felkeresem a gyermekrészleget, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. A gálán befolyt összeget végül nem pénzbeli, hanem tárgyiasult formában nyújtjuk át a kórháznak. Emellett a csapatok is mindig több zsáknyi játékkal lépik át a megye határát – hangsúlyozta Keller Mihály, főszervező.

Az előző három évben összesen mintegy hárommillió forintból sikerült már orvosi műszerekkel, játékokkal és kényelmi eszközökkel megajándékozni az érintetteket.

A helyi vállalkozók évről évre óriási segítőkészséggel állnak a jótékonysági rendezvény mellé, mindenki a lehetőségekhez mérten hozzájárul a gála sikeréhez.

Az érdeklődők előtt december 8-án, szombaton, 9 órától tárul ki a sportcsarnok ajtaja. A mérkőzések négyszáz forintos támogatójeggyel látogathatóak, s az ebből befolyt összeg szintén hozzáadódik a támogatók és a játékosok által felajánlott pénzbeli adományhoz. Emellett a rendezvény egész ideje alatt egy gyűjtőurnában is várják a tetszés szerinti adományokat. Idén egy kisokos is jár a belépők mellé, hogy minden látogató megismerkedhessen az amerikai futball főbb szabályaival és annak játék­menetével.

Idén nyolc csapat nevezett az arénatornára, akiket két csoportba sorsoltak, ami azt jelenti, hogy 12 alapszakasz meccsen dől el, ki jut az elődöntőbe. A mindent eldöntő fináléra 17 órakor kerül sor.

Nem kis csapatok érkeznek majd a megyeszékhelyre, a Jászberény Wolverines a Divízió II.-ben szerepelt, míg az – első tornán diadalmaskodó – Eger Heroes HFL elődöntőt is vívott már. Rajtuk kívül a tavalyi győztes fővárosi Expendables és a Miskolc Lions is ismerős lehet a nógrádiaknak, ők már többször is szerepeltek a gálán. A rutinosabbak mellett négy kezdőbb csapat is a nógrádi megyeszékhelyre látogat majd, a debreceniek, a szegediek, a kaposváriak és az oroszlányiak is nemrég szerveződtek. Utóbbiak között nógrádi kötődésű játékosokkal is találkozhatunk majd, bár a salgótarjáni csapat már pár évvel ezelőtt feloszlott, így mégis tudunk majd a hazaiaknak szorítani.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s