Nyolc csapat segített a gyerekeknek, a „feláldozhatóak” nyertek Salgótarjánban


AMERIKAI FOCI – Jótékonysági gála Salgótarjánban

Szombaton újra a tojáslabda játszotta a főszerepet a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok parkettáján, ahol sorrendben negyedik éve rendezték meg azt a jótékonysági amerikai foci tornát, amelynek bevétele a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályát segíti majd.

Példaértékű kezdeményezésként 2015 februárjában pattogott először tojáslabda a sportcsarnokban, akkor két céllal hozták létre a gálát. Amellett, hogy megyénkben is meg szerették volna honosítani – az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – sportágat, a gyermekeknek is segíteni akartak. Bár Salgótarjánban is elindult egy kezdeményezés, ami szerette volna összegyűjteni azokat, akik aktívan is űznék a sportágat, a Rascals azóta szétszéledt, de pár nógrádi elég magas szinten folytatta a tojáslabda hajszolását. Az első három gálán rengeteg támogatást tudtak összegyűjteni a szervezők, számtalan játékkal és gyógyászati segédeszközzel segítve ezzel a megyei kórház gyermekosztályát.

Idén a tavalyinál több, nyolc csapat indult a gálán, két csoportban kezdve a küzdelmeket. A tavalyi gálához hasonlóan, az A jelű trió közül a fővárosi Expendables, míg a B-csoportban a hibátlan Eger Heroes szerezte meg az első helyet. A „feláldozhatóak” magabiztosan jutottak a fináléba, míg az első tornán diadalmaskodó „hősök” némi meglepetésre alulmaradtak a miskolci „oroszlánokkal” szemben. Az egriekben benne maradhatott a mélyütés, mert a bronzmeccset is elbukták, a szegedi CFS Guardians az utolsó percben fordította maga javára a mérkőzést.

A döntő valóságos kivégzést hozott, a csoportmeccshez hasonlóan az Expendables leiskolázta a miskolciakat, így – a torna történetében első csapatként – kétszeres győztesként távozhattak Salgótarjánból.

A szervezők a napokban átszámolják a beérkezett adományokat és felajánlásokat, majd a megvásárolt játékokat, eszközöket ünnepélyes keretek között adják majd át a gyermekosztálynak.

Eredmények
Csoportmeccsek: Eger Heroes-Jászberény Wolverines 19-6, Miskolc Lions-Oroszlány Bears 16-8, Expendables-Debrecen Gladiators 8-8, Szeged CFS Guardians-Kaposvár Hornets 14-6, Debrecen-Oroszlány 16-2, Expendables-Miskolc 24-7, Eger-Szeged 7-0, Jászberény-Kaposvár 8-8, Expendables-Oroszlány 48-7, Jászberény-Szeged 13-14, Debrecen-Miskolc 21-22, Eger-Kaposvár 19-0.
Elődöntők: Expendables-Szeged 25-12, Eger-Miskolc 6-7.
Bronzmérkőzés: Szeged-Eger 7-6.
Döntő: Expendables-Miskolc 26-0.

Album

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s