Átadták a salgótarjáni Jó tanuló, jó sportoló díjakat


ELISMERÉS – Jó tanuló, jó sportoló

Péntek délután immáron 36. alkalommal köszöntötték megyeszékhelyünk azon diákjait, akik az iskolapadban és a sportpályán is kimagaslót alkottak az előző tanévben. A salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban összesen 44 tanuló és öt edző, testnevelő, sportvezető részesült elismerésben.

Színvonalas sportműsor nyitotta a rendezvényt, előbb a Gagarin DSE tornászai, majd pedig a Shotokan Karate Salgótarján versenyzői adtak ízelítőt sportáguk szépségeiből.

Ezt követően Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere kapott szót, aki hangsúlyozta, hogy az önkormányzat elkötelezett az utánpótlás sport támogatása mellett. Hozzátette, mindenki tudja, hogy az eredmények nem maguktól jönnek, hanem rengeteg munka és lemondás kell ahhoz, hogy valaki több fronton is jó eredményeket tudjon elérni. Meg kell találni az összhangot a két területet, és idén is sokan bizonyították be, hogy ez nem lehetetlen. Megköszönte a háttérország munkáját is és gratulált a díjazottaknak. Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy jövőre még jobb mutatókat érjenek el, ezt követően pedig a plakettek kiosztása következett.

A legtöbb díjazottat ezúttal is a Beszterce-lakótelepi Tagiskola adta, összesen 16 diákjukat hívták ki, a SÁI Székhelyintézménye és a Bolyai gimnázium 11-11 tanulót tudott delegálni. A nógrádi megyeszékhely klasszikus és népszerű sportágai mellett szép számmal akadtak olyan sportágak is, amelyekkel már régen találkozhattunk a rendezvényen. Azonban elkeserítő, hogy mindössze öt tanintézmény tudott csak díjazottat adni, és jelentős támogatásokkal segített sportágak neve sem hangzott el a délután során.

Idén huszonharmadik alkalommal az utánpótlássportban jeleskedő edzők, testnevelők, sportvezetők munkáját is elismerték, idén is öt felkészítőt szólítottak színpadra.

A díjátadót állófogadás és csoportfotózás zárta.

A díjazottak
Beszterce: Békési Dominik (kézilabda), Burai Bence (kézilabda, atlétika), Czinege Petra Maja (kézilabda), Deák Bence (kézilabda), Károlyi Milán Igor (kézilabda), Kiss Virág Zsuzsanna (kézilabda), Mag Fruzsina (tájékozódási futás, atlétika), Mag Viktória (tájékozódási futás, atlétika), Maier Bendegúz Zoltán (tájékozódási futás), Majcher Emese (vívás), Nagy Szilvia (tájékozódási futás, atlétika), Ottmár Dominik (kézilabda), Péter Nándor (hegyikerékpár, terepkerékpár), Tóth Noel Noé (kézilabda), Uhrin Lili (kézilabda), Zsélyi Bora (shotokan karate).

Kodály: Bali Emese (kerékpár), Kelemen Adél (judo), Kiss Dalma (atlétika), Kiss Zsófia Anna (kézilabda), Papik Zétény Roland (atlétika).

SÁI Székhelyintézmény: Balázs Bálint (karate), Balázs Fanni (karate), Czene Bence (judo), Cseszkó Levente (atlétika, vívás), Fejérvári Bálint (sí), Hegedűs Flóra (biatlon, sífutás), Kovács Rebeka Zsófia (sakk), Kovács Veronika (sakk), Oravecz Lora (mounten bike, terepkerékpár), Reichardt Liza (atlétika), Tóth Eszter Petra (sakk).

Bolyai: Bali Sára (kerékpár), Barta Luca (öttusa), Bella Bence (társastánc), Kotroczó Dorka Enikő (kerékpár), Laczkó Rozina Luca (triatlon, duatlon), Laczkó Szabina Blanka (triatlon), László Dorina (versenytánc), Lénárt Lili (tájékozódási futás), Nagy Zalán Zsolt (táncsport), Torják Gerda (versenytánc), Verebélyi Márton (tájékozódási futás).

Stromfeld: Vlaszács Tamás (sportlövészet).

Utánpótlás nevelő edzők, testnevelők: Bakos László, Mrakics Nikolett, Nyilas Dániel, Szabó Attila, Sramkó Tibor.

Album

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s