Egyre gazdagabb a cselgáncsélet a megyeszékhelyen


Cselgáncs

Remek esztendőt zárhat a salgótarjáni Görbeország TE cselgáncsszakosztálya, erről Megyeri László edzővel beszélgettünk.

A 2018-as esztendőben a szakosztály 27 versenyen indult, a dzsúdósok hat edzőtáborban vettek részt, összesen 174 érmet szereztek és 48 olimpiai ponttal gyarapodtak, amelyet ugyebár csak az országos bajnokságokon lehet szerezni. A klub ezzel a teljesítménnyel az országos ranglistán a 64. helyet szerezte meg a 129 klub között.

A legjobb eredményeket a diák C korcsoporthoz tartozó judokák szerezték, Mórahalmon Király Csenge ezüst-, míg Nagy Sarolta bronzéremnek örülhetett, Pál András az ötödik, Szeles Virág pedig a hetedik helyen zárt. Az idősebbeknél több ötödik hely is született, Babka Milán a serdülőknél, Nagy Virág az ifjúságiaknál, míg Szentgyörgyi Albert a junioroknál maradt le épphogy az elődöntőről.A klub egyre több fiatallal ismerteti meg a sportág alapjait, a salgótarjáni csoportban negyvenen, míg Balassagyarmaton a Dózsával kötött együttműködés keretében harmincan cselgáncsoznak. A szakosztály továbbra is aktív tagja a különböző iskolai programoknak, így összesen nyolc–tíz tanintézménnyel vannak kapcsolatban.

Fontos év vár a fiatal cselgáncsozókra, hiszen a Magyar Judo Szövetség pályázatán 15 millió forintot nyertek arra, hogy minden téren felújítsák termüket, melyet a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban kaptak.

Az egyesület sokat dolgozik azon, hogy életpályamodellt biztosítson a fiatal tagoknak, ebben egy esélyegyenlőségi program és a Honvédelmi Sportszövetség is a segítségükre van.

Emellett a testnevelők körében is szeretnék népszerűsíteni a sportágat, akik a Tompítás művészete elnevezésű program segítségével ingyen kapnak képzést, és nem mellesleg kreditpontokat is szerezhetnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s