Két nógrádi is esélyes a legmagasabb elismerésre


Év sportolói szavazás

Nemrég nyilvánosságra hozták azokat a listákat, amelyeken 2018 legjobb magyar sportolóira lehet voksolni. Ezeken két nógrádi sportoló nevével találkozhatunk, velük beszélgettünk.

Az MSÚSZ tagjai 61. alkalommal voksolhatnak az év sportolóira, az idén is 11 kategóriában dől el a verseny, mindenhol tízes jelöltlistát állítottak össze.

Az év fogyatékoscsapata kategóriában két nógrádi is érdekelt.

A salgótarjáni testnevelő, edző, Szabóné Sipos Éva az ülőröplabda-válogatottal eddig számtalan nemzetközi versenyen vett részt. Tragikus balesete óta, melyben elvesztette a lábát, már öt Európa-bajnokságon is szerepelt. A legjobb eredményt 2017-ben, Horvátországban érték el, ahol a hatodik helyen végeztek. Ebben az évben a tarjánit megválasztották az év női ülőröplabdázójának is.

Az elmúlt évben két nagy nemzetközi versenyen voltak érdekeltek, a világbajnokságon és a Hungarian Openen. Utóbbi megmérettetésen a második helyen végeztek és a kupákon elért eredményeik alapján kvalifikálták magukat a világbajnokságra is, amelyet Hollandiában rendeztek meg.

– Nagy öröm volt számunkra, mert ez most sikerült először a magyar válogatottnak. A sorsolásunk nem a legszerencsésebb volt, hiszen a későbbi világbajnok oroszokkal és az ezüstérmes USA-val kerültünk egy csoportba. Nem vallottunk szégyent, jó játékkal tisztességes eredményeket értünk el, Egyiptomot legyőztük, így a 14. helyen végeztünk – mesélte Szabóné Sipos Éva.

A női ülőröplabda-csapatot először jelölték az év sportolója gálán, amit nagy megtiszteltetésnek tartanak.

– Nagyon sok kiváló parasportoló van hazánkban. A mi csapatunk nagyon sok nehézségen ment át az elmúlt években, és most a világbajnokságon megmutattuk, hogy milyen jól tudunk játszani, és milyen egységesek vagyunk. Az esélyekről csak annyit, hogy már az is nagy dolog, hogy a jelöltek között vagyunk, reméljük a legjobbakat – értékelt a tarjáni sportoló.

A kategória egy másik jelöltje a 4×100 méteres szervátültetett atlétaváltó, amelynek tagja a szécsényfelfalui Zilaj Csaba is.

Tavaly júniusban, Olaszországban rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek X. Európa-bajnokságát. A magyar csapat a 25 ország között a második helyen végzett.

A nógrádinak ez volt az ötödik Eb-je, ahol ismét atlétikában versenyzett, 100, 200, 400, 800, 1500 méteren és a 4×100-as váltóban volt érdekelt. Minden számban sikerült érmet szereznie, 100-on, 200-on, 800-on és a váltóval ezüstérmet nyert, míg a maradék két számban bronzzal zárt.

– A legnagyobb izgalom számomra mindig a váltóban való szereplés, ahol négy ember összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el. A 4×100-as váltóval idén már negyedik alkalommal jelöltek a Sportcsillagok Gálájára. Igaz, most még csak az első tízben vagyunk, de bízom benne, hogy ismét benne leszünk az első háromban és ott lehetünk a legjobb magyar sportolókkal a 61. gálán – mondta Zilaj Csaba.

Az elmúlt években eddig a csapatnak nem sikerült megszereznie az első helyet, kétszer a második, egyszer a harmadik helyet érték el.

– Úgy érzem, megint nem sok esélyünk van a győzelemre a sokkal ismertebb paralimpikonos vívókkal szemben. De egyszer hátha sikerül megszerezni a legjobbnak járó trófeát – értékelt a futó.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s