Nagyszerűen kezdték az esztendőt a tarjáni atléták


ATLÉTIKA – Sport XXI. és fedettpályás Budapest-bajnokság

Két fontos versennyel nyitották meg az esztendőt a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) versenyzői, akik érmekkel térhettek haza.

A fővárosi BOM-csarnokban rendezték meg a fedett pályás Budapest-bajnokságot, ami egy remek felkészülési állomás lehetett a közelgő országos bajnokságok előtt. Három SAC-os is 3000 méteren volt érdekelt. A nőknél Mag Viktória okos versenyzéssel szerezte meg az első helyet. Az elsőéves ifista végig az élmezőnnyel ment, egy-egy szökési kísérletet is jól reagált le, az utolsó métereken pedig két felnőtt riválisát is lehajrázta. A dobogósok érmeit a győztes edzője, azaz Sramkó Tibor adta át. Barta Luca a 9., míg Buda Erik a 22. helyen végzett.

A klub utánpótlása Gödöllőn lépett parkettre. A Sport XXI-es versenysorozat terematlétikai fordulójában két nyolcfős csapatot is kiállított a SAC. A kodályos és a dózsás csoport legjobbjai vegyesen küzdöttek a minél jobb helyezésért. Az U13-asok között a lehető legjobb eredményt sikerült elérniük, a mindent beseprő csepeliek mögött a második helyen zárt Mrakics Nikolett és Körmendy Nikoletta csapata. Zsámolyszökdelés, medicinlökés, helyből távolugrás és két váltófutás után, 14 csapat között szerezték meg az ezüstöt a tarjániak. Megelőzték többek között a házigazda gödöllőieket, az FTC, a Vác, a Veresegyház és Dunakeszi legjobbjait is. A fiatalabbak párszor rontottak, így ezúttal az ötödik hellyel kellett megelégedniük, de csak minimális pontszámmal maradtak le a dobogóról.

A SAC-osok eredményei.

Fedett pályás Budapest-bajnokság (01.19.). 3000 méter. Nők (11 induló): 1. Mag Viktória 10:23,10 perc … 9. Barta Luca 10:57,31. Férfiak (25): 22. Buda Erik 10:07,78.

Galéria

Sport XXI., terematlétika (01.20.).
U11 (8): 5. SAC (Bajnai Csenge, Nagy Karolina, Hlavati Maja, Uram Kristóf, Kovács Eszter, Borbás Lili, Keskeny Bence, Adamek Adorján) 20,50 pont.
U13 (14): 2. SAC (Kiss Dalma, Holecz Anna, Bajnai Máté, Oravecz Kevin, Péter Nándor, Borbás Balázs, Jakab Hanna, Hugyecz Evelin) 12 pont.

Galéria

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s