A Testnevelési Egyetem magas kitüntetésében részesült Angyal János


ATLÉTIKA

Immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az Eredményjelző: Magyar Sport konferencia, Dr. Nyerges Mihály emlékére. A TF volt dékánjáról elnevezett díj idén Angyal Jánoshoz került, aki a salgótarjáni, majd somoskői Ugrógála szervezésével érdemelte ki a kimagasló kitüntetést.

A Magyar Sporttudományi Társaság rendezésében a Testnevelési Egyetem Athén termében megtartott konferencia a nyitóbeszédek után – szokás szerint – a Nyerges Mihály-emlékdíj átadásával indult, amelyet az idén Angyal János, a tanár úr korábbi diákja, majd munkatársa és barátja, a salgótarjáni Ugrógála ötletadója és versenyigazgatója vehetett át a jelenlévők tapsa közepette. Az átadáson megjelent Nyerges Attila, Nyerges Mihály fia is, az Ismerős Arcok zenekar vezetője, aki pár nappal korábban kapta meg a Magyar Kultúráért elismerő oklevelet.

Angyal Jánost meglepte a díj.

– A lelkemet is megérintette a Testnevelési Egyetem elismerése, hiszen egyrészt a szakmától kaptam, másrészt dr. Nyerges Mihály nevét viseli. A díj értékét még inkább növeli, hogy az elődeim között tudhatom Orendi Mihályt, a MOB alelnökét és dr. Sárközy Tamás professzort – mesélte a korábbi sportvezető. – Misi csodálatos ember volt, az Ugrógála előtt mindig felhívott, érdeklődött, hogy miben tudna segíteni, de mindenkori személyes jelenléte is hozzájárult a verseny világszínvonalú megrendezéséhez. Örülök a díjnak, de annak még jobban örültem volna, ha átöleljük egymást.

Angyal János szeretettel őrzi az 1994. évi Ugrógála műsorfüzetét is, melyben dr. Nyerges Mihály így fogalmazott:

– Kevesen tudják, hogy Angyal János versenyzőtársam, sportbarátom, kollégám, egyben rövid ideig tanítványom is volt a TF szakedzői karán a vezetéselmélet-sportszervezés tárgy kapcsán. Büszkén írhatom le, hogy azok közé a kedves hallgatóim közé tartozik, akik sikeres menedzserként, üzletemberként, sportszervezőként élő gyakorlatával bizonyítja, hogy volt értelme a közös munkánknak.

A konferencia szünetében került sor a Nyerges emléktábla koszorúzására, amely az alapító Sportmenedzser Tanszék irodáinál nyert elhelyezést. Szép számú résztvevő jelenlétében a tanszék volt és jelenlegi vezetői, valamint a Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság elnöke közösen helyezte el a koszorút az emléktáblán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s