Kategóriájának legjobbja lett a karancsaljai ralis


AUTÓSPORT

Junghaus Roland a 2000-es évek elején kezdte a versenyzést a Nógrád Kupa sorozat karancskeszi versenyein, majd sokszor láthattuk a salgótarjáni külső-pályaudvaron is.

Sokan emlékezhetnek még a karancsaljai ralis WRC-301 rendszámú kék Lada 2107-esére, vagy akkoriban a ceredi ralisprinteken a narancs körlámpására, bordó kocka Ladájára, na meg az E30-as BMW-re. Aztán 2008-tól egy kis szünet következett, majd 2014-ben visszatért, és a Rally Show Dolná Strehová versenyein kezdett el versenyezni. Mondhatni, már a második generációt vonzza a pálya szélére azzal, ahogy látványosan és gyorsan tereli Ladáit. Gyorsaságát mi sem bizonyítja jobban, mint az RSDS bajnokság “AZ hátsókerekes” kategória bajnoki címe, és az A2 kategória bronzérme.

– A 2018-as szezonnal nagyjából meg vagyok elégedve, mert sikerült annyi pontot szereznem, hogy megnyerjem a kategóriát, de voltak olyan versenyek, ahol nem is sikerült dobogóra állni – értékelt Junghaus.

– Mit tud az autó, amivel a legjobb hátsókerekes lett?
– Az autóm egy Lada 21013-as alapjában egy utcai műszakis autó, 1.6-os motorral, tolókerekes váltóval, sperrdifivel Bilstein gátlókkal, kagylóülésekkel, de volt közben más autóm is, amivel indultam.

– Melyik verseny volt a legemlékezetesebb a szezonban?
– A bajnokságban minden verseny tetszett, de ami a legjobban, az a kétnapos futam lett volna, ha a vihar nem szól közbe.

– Az idei évre milyen tervei vannak?
– Valószínűleg folytatom az RSDS-ben, és ha úgy alakul, más amatőr futamokra is elmegyek párszor, ami belefér az időmbe.

– Kik segítik a versenyzését?
– Többnyire magunk végezzük az autó felkészítését az öcsémmel, de a barátaink is segíteni szoktak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s