Szép gyakorlatokkal nyűgözték le a bírókat a nógrádi tornászok


TORNA – Diákolimpia

A napokban a SÁI Székhelyintézményének tornatermében rendezték meg a 2018/19-es szezon torna diákolimpiai megyebajnokságot, ahol két iskola volt érdekelt.

A salgótarjáni versenyre a megye általános iskoláit hívták meg, akik B kategóriában mérhették össze tudásukat. A házigazda Gagarin mellett csupán a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola nevezett csapatot a megmérettetésre. A Ringeisen Andrásné és Király Mária vezette hatfős csapatok három szeren, azaz talajon, gerendán és ugrásban mutathatták meg, mire képesek, a legjobb négy-négy produkció számított bele az összpontszámba.

A második korcsoportban a Gagarin A-csapata 107,9 ponttal szerezte meg a győzelmet, a B-csapat 105,1-gyel, míg a Pásztó 105 ponttal zárt. A harmadik és negyedik korcsoport összevont küzdelmeiben a legjobb salgótarjániak 109,8 egységet szereztek, megelőzve a 107,2-ig jutó B-csapatot, és a 106,9 pontot begyűjtő pásztóiakat.

A diákolimpia országos elődöntőjébe megyénként két csapat jut be, így a Gagarin és a Pásztó is készülhet a március elejei folytatásra. A fináléba jutás hatalmas fegyvertény lenne bármelyik nógrádi iskolától, hiszen riválisaik sokkal jobb körülmények között készülhetnek a versenyekre. Ringeisen Andrásné elmondta, az újoncoknak hatalmas stresszet is jelenthet új helyszínen versenyezni, hiszen nincsenek hozzászokva a profi, jó minőségű szerekhez. Nagy kihívás versenykörülmények között, három szeren is kihozni magukból a maximumot, és ez akkor sem mindig sikerül, ha edzésen már jól megy a begyakorolt feladat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s