Két salgótarjáni atlétapalánta is utazhat Dortmundba


ATLÉTIKA – Nemzetközi fedettpályás viadal

A napokban vált hivatalossá, hogy február közepén a Salgótarjáni Atlétikai Club két fiatal tehetsége, Holecz Anna és Oravecz Kevin is szerepelhet egy nemzetközi fedettpályás viadalon, a németországi Dortmundban.

Évek óta meghívást kapnak a magyarok a dortmundi fedettpályás utánpótlás viadalra, amely Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. A Budapesti Atlétikai Szövetség nem csak a fővárosból és környékéről, de az egész ország területéről gyűjti a csapattagokat. Mivel a részvétel részben önköltséges, ezért azok közül válogatnak a csapatvezetők, akik vállalni tudják a felmerülő összeget.

A SAC utánpótlás munkáját elismerve, tavaly szerepelhettek először salgótarjániak a keretben. Akkor valamennyien (Kiss Dalma, Kovács Gyöngyvirág és Oláh Bátor) egyéni csúcsot értek el, és összesen három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek. Egy éve a mieinken kívül holland, svéd, belga, lengyel és két német régió, tartomány indított csapatot Dortmundba.

Idén a nógrádi egyesület a szülők segítségével tudta előteremteni az útiköltséget, eredményeik alapján pedig ketten is meghívást kaptak Dortmundba. Mindketten idén töltik be a 11. életévüket, és mindketten Mrakics Nikolett segítségével készülnek a versenyekre.

Az előző évben Holecz Anna a Sport XXI-es versenyen ért el legjobb eredményeit, 800 méteren és távolugrásban is olyan teljesítményt nyújtott, amire felfigyeltek a szövetségnél.

– Annát először öt éve láttuk edzésen, akkor még csak egy kimondottan félénk és visszahúzódó első osztályos kislányként. Több kihagyás és újrakezdés után, mondhatni 2-3 éve oszlopos tagja csapatunknak. Többnyire megmaradt ez a félénksége, ami rányomja bélyegét az edzésekre, többet kell noszogatni, mint a többieket, hogy kihozza magából a maximumot. Ennek ellenére sok jó eredményt hozott, leginkább a közép-, és hosszútávú futószámokban. Benne sokkal több van, mint amennyit hisz magáról és igyekszünk ezen csiszolni az edzéseken. Még több szorgalommal és motivációval nagyon jó eredményeket érhet majd el, hisz így is évről-évre nagyon sokat fejlődik – mesélte róla Mrakics Nikolett.

Oravecz Kevin tavaly 60 méteren – a korosztály legnagyobb megmérettetésének számító – Budapest-bajnokságon nyert A-döntőt, de az év során 100 méteren, távolugrásban és kislabdahajításban is jól szerepelt, Dortmundban a sprint számokban és távolugrásban is számítanak majd rá.

– Kevin durván két éve kezdett el edzeni nálunk, és már az első edzésen látszott, hogy mekkora akaraterő van benne, élvezi a sportot. Tehetséges, fejlett a koordinációs, illetve kondicionális képessége és fiatal kora ellenére rendkívül fegyelmezett. Hamar kirajzolódott előttünk, hogy a sprintszámokban a legerősebb, de kemény ellenfelet jelent sporttársai számára kislabdahajításban, távolugrásban és a hosszabb futásoknál is. Ez legfőképpen akaraterejének, illetve állóképességének köszönhető. Ha valamit a fejébe vesz, azt igyekszik százszázalékosan teljesíteni. Rendkívül szerény, kedves, megbízható személyiség, jó vele dolgozni – nyilatkozta edzője.

Két további SAC-os, Kiss Dalma és Oláh Bátor tartalék, ha valaki kidől a sorból, ők is utazhatnak.

A dortmundi válogatott viadalt február 16-án és 17-én rendezik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s