A téli szezonban is pörögnek a salgótarjáni atléták


ATLÉTIKA

Mozgalmas napokat zárt a Salgótarjáni AC, hiszen két háziversenyük mellett fedett pályán is bizonyítaniuk kellett a fiatal futóknak.

A klub két iskolás csoportot is felkarolt az elmúlt években, ahol a Kölyök Atlétika program keretében ismertetik meg a sportág alapjait a fiatal diákokkal. A napokban a salgótarjáni Kodály és a balassagyarmati Dózsa ifjú atlétapalántái egy-egy háziversenyen mutathatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban. A terematlétikai versenyeken Mrakics Nikolett és Körmendy Nikolett veztetésével váltófutásban, ugrásban, dobásban, valamint szökdelésben is bizonyítaniuk kellett, és a több mint ötven diák ki is tett magáért. A verseny egyben felmérő is volt a klub számára, hogy a közeljövőben kikre lehet számítani az egyes viadalokon.

Az idősebbek már Budapesten, fedett pályán voltak érdekeltek. Mag Viktória egy roppant erős felnőtt mezőnyben állt rajthoz, ahol javítani is tudott korábbi rekordján, ami pár hete Budapest-bajnoki címet ért. A serdülő bajnokság keretében húzott futócipőt Simkó Máté Boldizsár, Máté Csaba tanítványa mindkét számában egyéni csúcsot futott. Az ifistáknál szintén neveznek majd SAC-ost.

SAC-os eredmények.
Fedett pályás serdülő bajnokság. Fiúk. 1500 méter (16 induló): 10. Simkó Máté Boldizsár 4:59,54 perc. 3000 méter (15): 8. Simkó Máté Boldizsár 10:24,61.
Nyílt verseny. Nők. 3000 méter (12): 6. Mag Viktória 10:16,20 … 9. Mag Fruzsina 11:03,49.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s