Aranyéremmel tért haza a bátonyterenyei bokszoló


Ökölvívás

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a bátonyterenyei Hranek Box Club növendékei fokozatosan becsatlakoznak a versenyrendszerbe. Ennek eredményeképpen nyert rangos tornát Hódmezővásárhelyen Gál Patrik.

A nemrég átadott saját terem, a kialakított állandó ringgel, bokszzsákokkal, kesztyűkkel vonzzák a fiatalokat, jelenleg közel harminc tanítvány pallérozódik Gál Gyula kezei között. A kezdő csoportba már tízéves kortól várja az érdeklődőket, akik a sportág alapjaival ismerkedhetnek meg. Idővel felkerülhetnek a haladó, versenyzői csoportba is, ahol már keményebb feladatok és elvárások várnak az elhivatott sportolókra. A kezdő csoportban azokat is szívesen látják, akik egészségmegőrzés céljából, egy kulturált teremben szeretnének mozogni. Az önkormányzat mellett helyi vállalkozók is a kezdeményezés mellé álltak.

A második alkalommal megrendezett Tesco Kupán a juniorkorú Gál Gyulát a +90 kilogrammosok közé sorolták, ahol rutinos ceglédi rivális várt rá. Patrik húsz dekával a súlyhatár alatt mérlegelt, így a lehető legjobb előjelekkel várhatta az összecsapást. A meccs eleje óta jól követte edzője, Gál Gyula utasításait, higgadt és magabiztos bokszot mutatott be. Tartotta az ütőtávot, és jól begyakorolt kombinációkkal őrölte fel ellenfelét. Egyértelműen hozta az első menetet, a másodikban ellenfele a padlóra került, és a harmadikban is rászámoltak. Végül egyhangú pontozással nyert a bátonyi, bizonyítva, hogy jó a fizikuma, és jól sikerült a felkészülése is, amiben a korábbi TEK-esnek, Kolláti Attilának is nagy szerepe volt.

Teljesítménye alapján Patrikot meghívták, hogy együtt készüljön a serdülőválogatottal, ami nagy rutint adhat neki, és példaként szolgálhat csapattársainak.

Mint Gál Gyulától megtudtuk, összesen nyolc tanítványával készülnek a versenyekre, őket fokozatosan szeretné bedobni a mély vízbe, és apránként szeretné felépíteni őket. Ennek szellemében május végén, Bárnában részt vesznek a Salgó Fight SE által szervezett országos edzőtáborozáson, ahol más szakágak rejtelmeivel is megismerkedhetnek.

A nyáron Pofon partykon, szeptemberben pedig az országos bajnokságokon húznak majd kesztyűt a nógrádiak, edzője Patriktól mindenképpen érmet remél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s