Jubileumi futást rendeznek pünkösdhétfőn


Atlétika – Kadlót-félmaraton

Június 10-én, azaz pünkösdhétfőn ötödik alkalommal rendeznek futóversenyt Salgótarjánban, a nógrádi megyeszékhely egyik legeredményesebb atlétája, a félmaratoni táv csúcstartója, Kadlót Zoltán előtt tisztelegve. A verseny központja az Uzoni Péter Gimnázium lesz.

A választható távok között természetesen ott szerepel a bő 21 kilométeres táv is, amelyen Kadlót 1996-ban, Belgrádban 1;02:22 órát futott, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) edzője ezzel a mai napig a legjobb magyar félmaratonista.

Számtalan korosztályos és háromszoros felnőtt magyar bajnok, háromszor szerepelt mezei világbajnokságon csapatban, és ő volt a legtöbbször győztes csapat tagja a Bécs-Budapest Szupermaratonin. Tizenötször szerepelt a felnőtt-, és több tucatszor a korosztályos magyar válogatottban. Jelenleg tanítványaival büszkélkedhet, akik szép eredményekkel hálálják meg munkáját.

Aki sokallja a távot, választhatja a tíz és öt kilométeres betétfutamot is, illetve négyfős váltók jelentkezését is várják. Kadlót is rajthoz áll majd, 10.000 méteren.

Minden penzum az Uzonitól indul, és a város központján át a Tóstrand felé halad, a félmaraton itt fordul majd vissza.

A szervezők a versenyen kívül egész nap szabadidős programokat is kínálnak a családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A rendezvény közös bemelegítéssel indul majd, a futás 9 órakor rajtol, az eredményhirdetést délben tartják, majd jöhet a közös ebéd. Nevezni a kadlotfelmaraton.hu oldalon lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s