Negyedik lett a Madách a hazai döntőben


Strandkézilabda – Diákolimpia döntő

A hétvégén a salgótarjáni Tó-strandon rendezték meg a strandkézilabda diákolimpia döntőt, a középiskolásoknál a Madách bejutott a legjobb négy közé.

A nógrádi megyeszékhely az utóbbi egy évtizedben nem adhatott otthont a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által koordinált diákolimpiai döntőnek, most Zánka visszalépésével Salgótarjánba érkeztek a legjobb strandkézilabdázók. A jól felszerelt Kecskés József Strand Aréna négy pályán várta a diákokat, a szervezésben rutinos Strandépítők KC pedig magabiztosan vállalhatta el a rendezés feladatait.

A hétvégén a középiskolások lepték el a pályákat, az V-VI. korcsoportban a lányoknál 14, míg a fiúknál 21 csapat nevezett. Megyénket ebben a korcsoportban a Madách Imre Gimnázium lánycsapata képviselte.

Szabó Evelin tanítványai a csoportkörben kikaptak a debreceni Szent Józseftől, majd megverték a pápai Petőfit, a körbeverések után a nógrádiak a második helyen jutottak tovább. A keresztjáték során a Madách 2-0-ra verte a dunaújvárosi Széchenyit, ami azt jelentette, hogy bekerültek a legjobb négy közé. A vasárnapi helyosztókon a szintén dunaújvárosi Rudas „B” gárdája várt a mieinkre a döntőbejutásért folytatott meccsen, ahol a „hazaiak” kétjátszmás vereséget szenvedtek. A bronzmeccsen a Rudas „A” csapatával kerültek szembe a madáchosok, akik szintén jobbnak bizonyultak a tarjániaknál.

– Elégedett vagyok a helyezésünkkel, ugyanis több játékos is csak most ismerkedett meg a strandkézilabdával. Kicsit az elődőntőben mutatott játék hagyott bennem csalódottságot, mert ott sajnos semmi nem sikerült. De nem csüggedünk, dolgozunk tovább és bízunk benne, hogy jövőre érmet akasztanak a nyakunkba – értékelt Szabó Evelin testnevelő.

A győzelmet végül a váci Boronkay szerezte meg, miután két szettben verték a Rudas „B”-t.

A fiúknál a nap során veretlen maradó veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium fiainak nyakába került az aranyérem, miután a fináléban a szintén veszprémi Táncsics fölé kerekedtek 2-1-gyel.

Hétfőn és kedden a IV. korcsoport döntőit rendezik Salgótarjánban, ahol már mindkét nemnél szurkolhatunk majd salgótarjániaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s