Édesapját is megelőzte már a 16 éves ipolytarnóci ralis


Autósport

Nemrég egy 16 éves ipolytarnóci srác nyerte a Hobby Rally Cup összes kategóriáját, amiben elindult. Tehetségét édesapjától örökölte, aki szintén szép eredményeket ért el Rallye1-ben és hegyi felfutókon a 2000-es években egy Lada VFTS-el. Bozó Bencével beszélgettünk.

– Hogyan kerültél kapcsolatba az autósporttal, mikor volt az első versenyed?
– Kisgyermek korom óta vonzottak az autók, és apukám révén is belekerültem ebbe a világba. Nyolcéves koromban apukám beleültetett egy gokartba, és az nagyon megtetszett, azóta sokat versenyeztem ilyen autóval. 12 éves voltam, amikor először vezettem egyedül egy Lada 2106-ot. Ez volt életem első autója, majdnem teljesen széria volt, de első autómnak nagyon örültem. Ezzel indultam első versenyemen is, 2016 decemberében, az alsósztregovai reptéren rendezett megmérettetésen.

– Melyik versenyre emlékszel a legszívesebben az eddigiek közül?
– Az összesre szívesen emlékszem, amin indultam. Mindegyik nagy élmény volt, mindegyiken tanultam valami újat. Talán a legszívesebben arra emlékszem, amikor pár századdal mentem jobb időt, mint édesapám. Ezt nagyon nagy lépésnek tartottam a pályafutásomban. Ez 2018 decemberében volt az alsósztregovai versenyen.

– Nagy vonalakban mit lehet tudni a mostani autóról?
– Egy Lada 2101, 1600 köbcentis, nagyjából 150le/170Nm, tolókerekes váltóval szerelt, és saját fejlesztésű futóművel.

– Mik a távolabbi terveid a versenyzéssel kapcsolatban?
– Szeretnék nagyobb versenyeken is elindulni, amint megszereztem a jogosítványomat. Addig szeretnék gyakorolni és tovább fejleszteni a képességeimet.

– Kik azok, akik segítik a versenyzésed?
– A legtöbbet édesapámnak, Bozó Barnabásnak köszönhetem, nélküle nem tartanék itt. Neki köszönhetek mindent, ami a versenyzéssel kapcsolatos. A családom is támogat és biztat. Külön köszönetet szeretnék mondani Antus Károlynak, Márton Szilárdnak, Bódi Jánosnak, Sisa Róbertnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s