Stork Gábor nyerte a nemzetközi versenyt


TÁJFUTÁS – Boróka kupa

A hazaiakon kívül öt nemzet (Bulgária, Csehország, Románia, Szlovákia és Szerbia) versenyzője, mintegy négyszázan gyűltek össze, hogy hazánk legtechnikásabb, tájékozódási futás szempontjából legnehezebb kétfutamos versenyén a Bács-Kiskun megyei Kaskantyú homokos ősborókásos területén kialakított korosztályos versenypályákon megküzdjenek egymással.

Stork Gábor győzött.

Stork Gábor győzött.

Az idénnyitó Boróka kupán nyolc versenyzővel, közte az egriektől frissen igazolt Lipcseiné Grétával és fiával, Lipcsei Péterrel képviseltette magát a Salgótarjáni Dornyay SE. A szombati futam még igen kellemes, enyhe napsütést nyújtott a futóknak, aztán vasárnapra már igencsak beborult, s hidegre fordult az idő. Serdülőknél (14) Lipcsei remek ezüstérmes helyezéssel mutatkozott új egyesületében. Az idősebbeknél (16) az első futamon egy fővárosi versenyző mögött a tarjáni Stork Gábor másodikként ért célba, majd a záró futamon egy okos tájékozódással nyerni tudott, így összetettben is állhatott fel eredményhirdetéskor a dobogó legmagasabb fokára. Testvére, Stork Mihály az ifjúságiaknál a tisztes ötödik helyen zárta az első futamot, de a második napon a „ráhajtás” a hátrány ledolgozása és egy apró sérülés megakadályozta a jobb szereplés elérésében.

Az elmúlt év második felében a sportági versenyekről szinte teljes egészében eltűnt Diószegi Bálint ezúttal a felnőttek igen népes számú és rangos mezőnyében próbált szerencsét. A Dornyay futója remekül helytállt, ugyanis a magyar versenyengedéllyel rendelkező osztrák győztes, majd a cseh és a szlovák versenyző mögött, legjobb magyarként az összetett verseny előkelő negyedik helyén végzett. Stork apuka ezúttal is hozta a kötelezőt, most a felnőttek C versenyszámában harcolt ki egy dobogós helyezést. Ifjúsági lányoknál Goldmann Júlia két biztonsági futással lett bronzérmes, miközben Fésüs Evelin Anna sérülés miatt csak egy futamot tudott teljesíteni. Felnőtt nők C versenyszámában Lipcseiné második napi jó teljesítményével fel tudott jönni az összetett verseny ötödik helyére.

Eredmények.

M14 kategória (8 induló): 2. Lipcsei Péter (I nap 2., II nap 4.) 122:50
M16 (18): 1. Stork Gábor ( 2., 1.) 120:04
M18 (13): 4. Stork Mihály (5., 7.) 162:12
M21BR (56): 4. Diószegi Bálint (7., 7.) 135:30
M21C (11): 2. Stork Joachim Gábor ( 2., 3.) 149:53
W18 (7): 3. Goldmann Júlia (2., 3.) 136:24. Fésűs Evelin Anna az első napi futamon a 5. helyen zárt.
W21C (14): 5. Lipcseiné Gréta (9., 4.) 106:14

 

 

Forrás: Czimer Z

 

Hozzászólás